Sähköistys- ja sähköasennusalan lakonuhan sovittelu käynnistyi

21.3.2018

Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimuksen osapuolet, Sähkötekniset työnantajat STTA, Palvelualojen työnantajat PALTA sekä Sähköalojen ammattiliitto, tapasivat tänään ensimmäisen kerran valtakunnansovittelijalla.
Sovittelua jatketaan pääsiäisen jälkeen 3.4.2018.

Sovittelu liittyy Sähköalojen ammattiliiton Sähköistys- ja sähköasennusalaa koskevaan, Palvelualojen työnantajat PALTA:n jäsenyrityksiin kohdistuvaan lakonuhkaan.
Lakkoa koskevan ennakkoilmoituksen mukaan PALTA:n jäsenyrityksiin kohdistuva lakko alkaisi maanantaina 9.4.2018 klo 6.00 ja päättyisi viikon kuluttua maanantaina 16.4.2018 klo 6.00.

Lakonuhka ei koske Sähkötekniset työnantajat STTA:n jäsenyrityksiä eikä Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimusta yleissitovuuden nojalla soveltavia yrityksiä.

Sähkötekniset työnantajat STTA on Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimuksen osapuoli ja osallistuu tämän vuoksi työehtosopimuksesta käytävään sovitteluun, vaikka itse lakonuhka ei STTA:n jäsenyrityksiä koske.
Työntekijöistä, joihin alan työehtosopimusta sovelletaan työehtosopimuslain nojalla, enemmistö on STTA:n jäsenyritysten palveluksessa.

Sähköistys- ja sähköasennusalan lakonuhan taustalla on erimielisyys vuosittaisen työajan pidennystä koskevista määräyksistä alan työehtosopimuksessa.
Sama teema on ollut erimielisyyden kohteena Energia-ICT-Verkosto -sopimusalalla, jota koskevaan lakonuhkaan valtakunnansovittelija on antanut tiistaina 20.3. sovintoesityksen.
Energia-ICT-Verkosto -työehtosopimuksen osapuolten vastausta sovintoesitykseen on pyydetty keskiviikkoon 21.3.2018 kello 17.30 mennessä.

”Mikäli yhteisymmärrys Energia-ICT-Verkosto -sopimuksesta löytyy, tasoittaa se merkittävästi tietä myös Sähköistys- ja sähköasennusalan neuvotteluille”, toteaa STTA:n toimitusjohtaja Esa Larsén

Sähköalojen ammattiliiton 15.2.2018 Sähköistys- ja sähköasennusalalla aloittama ylityökielto on edelleen voimassa ja koskee kaikkia sähköistys- ja sähköasennusalalla toimivia yrityksiä.

Lisätiedot: STTA:n toimitusjohtaja Esa Larsén, esa.larsen@stta.fi, puhelin 09 5476 1419.

2019-08-20T14:43:38+03:00
Go to Top