PALTA:n jäsenyrityksiä koskevan lakonuhan sovittelu jatkuu 5. ja 6. huhtikuuta

4.4.2018

Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimuksen osapuolet, Sähkötekniset työnantajat STTA, Palvelualojen työnantajat PALTA sekä Sähköalojen ammattiliitto, tapasivat tiistaina 3.4. valtakunnansovittelijalla.

Sovittelu liittyy Sähköalojen ammattiliiton Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimusta koskevaan Palvelualojen työnantajat PALTA:n jäsenyrityksiin kohdistuvaan lakonuhkaan.
Ennakkoilmoituksen mukaan lakko keskeyttäisi sähköistys- ja sähköasennusalan työt PALTA:n jäsenyrityksissä maanantaina 9.4.2018 klo 6.00 . Viikon kestävä lakko päättyy ilmoituksen mukaan maanantaina 16.4.2018 klo 6.00.

Lakonuhka ei koske Sähkötekniset työnantajat STTA:n jäsenyrityksiä eikä Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimusta yleissitovuuden nojalla soveltavia yrityksiä.
Sähköalojen ammattiliiton 15.2.2018 Sähköistys- ja sähköasennusalalla aloittama ylityökielto on edelleen voimassa ja koskee kaikkia alan yritysten palveluksessa olevia Sähköalojen ammattiliiton jäseninä olevia työntekijöitä.

Lakonuhan sovittelu jatkuu valtakunnansovittelijan toimistossa torstaina 5.4. kello 17.00 toimistojen edustajien tapaamisella.
Osapuolten isot neuvottelukunnat on kutsuttu paikalle perjantaiksi 6.4. kello 10.00.

”Toiveemme on, että saisimme erimielisyyttä koskevan sovintoesityksen perjantain kuluessa. On todennäköistä, että mahdollisen sovintoesityksen kohtalo ratkeaa vasta viikonloppuna – ehkä vasta sunnuntaina 8.4.”, kommentoi STTA:n toimitusjohtaja Esa Larsén sovittelun kulkua.

Sähkötekniset työnantajat STTA on Sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimuksen osapuoli ja osallistuu tämän vuoksi työehtosopimusta koskevaan sovitteluun, vaikka itse lakonuhka ei STTA:n jäsenyrityksiä koske.
”Työntekijöistä, joihin alan työehtosopimusta sovelletaan työehtosopimuslain nojalla, enemmistö on STTA:n jäsenyritysten palveluksessa. Sovittelun kautta syntyvällä ratkaisulla on siten välitön merkitys myös STTA:n jäsenyritysten kannalta”, muistuttaa Larsén.

STTA:n hallitus pitää Skype-/ puhelinkokouksen torstaina 5.4. aamupäivällä ja tarvittaessa uudelleen viikonlopun aikana.

Lisätiedot: STTA:n toimitusjohtaja Esa Larsén, esa.larsen@stta.fi, puhelin 09 5476 1419.

2019-08-20T14:17:18+03:00
Go to Top