Neuvottelut sähköistys- ja sähköasennusalalla jatkuvat tammikuussa

22.12.2022

Sähkötekniset työnantajat STTA ry, Palvelualojen työnantajat Palta ry ja Sähköliitto ovat loppuvuoden aikana käyneet keskusteluita sähköistys- ja sähköasennusalan työehtosopimuksen 2022-2024 palkkaratkaisusta vuodelle 2023. Osapuolet ovat todenneet, että nykyisessä epävarmassa työmarkkinatilanteessa ei ole edellytyksiä sopia ensi vuoden palkoista kuluvan vuoden loppuun mennessä.

Työehtosopimuksen allekirjoituspöytäkirjassa perustettu urakkatyömääräyksiä selkiyttävä työryhmä on kokoontunut kuluneen syksyn ja alkutalven aikana viikoittain. Työryhmän työ on edennyt, mutta lopputulokseen pääseminen vaatii vielä lisäaikaa.

Liitot ovat yhtä mieltä siitä, että neuvotteluja kummassakin asiassa voidaan jatkaa tammikuun aikana huolimatta siitä, että työehtosopimuksessa neuvotteluiden takarajaksi on sovittu tämän vuoden loppu.

Jos osapuolet eivät löydä ratkaisua edellä mainituista kysymyksistä, työehtosopimus voidaan työehtosopimuksen voimassaoloaikaa koskevien määräysten mukaan irtisanoa tammikuun lopussa kahden kuukauden irtisanomisaikaa noudattaen. Irtisanomisen seurauksena työehtosopimus päättyisi maaliskuun 2023 lopussa.

Lisätiedot: Toimitusjohtaja Esa Larsén, esa.larsen@stta.fi, puhelin 041 453 4075