STTA suosittelee kesätyömahdollisuuksien tarjoamista alan opiskelijoille

Sähkötekniset työnantajat STTA kannustaa jäsenyrityksiään palkkaamaan alan opiskelijoita kesätyöntekijöiksi.

Kesätyöpaikat luovat vetovoimaa STTA:n jäsenyrityksille ja koko alalle. ”Kesätöitä tarjoamalla varmistamme alan työvoiman saannin myös tulevaisuudessa”, muistuttaa STTA:n toimitusjohtaja Esa Larsén.

STTA:n jäsenyrityksissä on mahdollista sopia paikallisesti sähköistys- ja sähköasennusalan työntekijöitä edustavan pääluottamusmiehen kanssa alan ammatillista perustutkintoa vailla olevien alle 25 -vuotiaiden opiskelijoiden palkkaamisesta kesätyöntekijöiksi määräaikaiseen työsuhteeseen ajalla 1.5.2017 – 31.8.2017 vaikka yrityksellä olisi toteutettuihin tai suunnitteilla oleviin työvoiman vähennyksiin liittyvä työntarjoamisvelvollisuus entisiin tai nykyisiin työntekijöihinsä nähden.

STTA on lisäksi tehnyt sähköistys- ja sähköasennusalan työntekijöitä ja alan toimihenkilöitä edustavien palkansaajajärjestöjen kanssa erilliset sopimukset keskusjärjestöjen ”Tutustu työelämään ja tienaa” -kesäharjoitteluohjelmaa koskevan suosituksen soveltamisesta vuosina 2017 – 2019. Kesäharjoitteluohjelman puitteissa sähköalan yritykset voivat kesäkuukausina tarjota peruskoulun yhdeksäs- ja kymppiluokkalaisille sekä lukiolaisille kahden viikon pituisia tutustumisjaksoja työelämään.

Lisätiedot: Toimitusjohtaja Esa Larsén, esa.larsen@stta.fi, puhelin 09 5476 1419